Tuna u umaku od zelenog papra
-
Sastojci
- malo maslinovog ulja
- malo maslaca
- 80 dkg tune
- 2 žlice zelenog papra u salamuri
- 1 glavica luka
- 10-ak kapara
- 0.5 dcl bijelog vina
- 20 dkg šampinjona
- popotrebi ribljeg temeljca
- 2 žličice senfa
- 1 dcl vrhnja za kuhanje
- pola šake peršina
- malo soli
- malo papra
Priprema
Na zagrijano maslinovo ulje i maslac stavite tuna steakove i popržite ih sa sve 4 strane 1-2 min.
Kada je tuna gotova, izvadite ju sa strane i višak masnoće odlijte a na ostatku masnoće popržite sitno kosani luk i zeleni papar u salamuri.
Nakon par min dodajte kapare i zalijte sve bijelim vinom – ne previše, čisto da prekrijete dno tave. Dodajte krupnije listiće šampinjona.
Nakon što šampinjoni počnu puštati vodu (3-4min) , zalijte sve sa ribljim temeljcem. Sada je vrijeme kada ćete dodati i malo senfa.
Vratite tunu u umak, začinite.
Nakon što se reducira višak tekućine, zalijte sve sa vrhnjem za kuhanje i dodajte sitno kosanog peršina.
Neka se umak krčka na vatri dok ne poprimi Vama željenu gustoću i tada je sve spremno za serviranje.
Napomena
Sastojci za: 4 osobe
Vrijeme pripreme: 30 min
Zahtjevnost: lagano
Za video recept kliknite na: http://kuhari.com/recepti/tuna-u-umaku-od-zelenog-papra/
Izvor: www.kuhari.com - mjesto gdje se gurmani druže!
Kontakt
Fridrih d.o.o.
Budenečki put 2
10361 Sesvetski Kraljevec
URED I PROIZVODNJA:
Franjčevićeva bb, Dumovec
10361 Sesvetski Kraljevec
Telefon: 01/204-61-99
Email: info at fridrih dot hr
Žrn: 2402006-1100012071 Erstebank
OIB: 02186824032
MB/MBG: 03493776