Tjestenina sa gljivama u umaku od vrhnja
-
Sastojci
- tjestenina (po izboru)
- 500g šampinjona
- 1.5 dl slatkog vrhnja
- 3 žlice kiselog vrhnja
- maslac
- peršin
- malo češnjaka
- sol
- papar
Priprema
Očistite i narežite gljive na veće komade.U lončiću pomiješajte slatko i kiselo vrhnje. Kratko zakuhajte, te dodajte sitno nasjeckani češnjak. Umak začinite solju i paprom te dodajte gljive. Na blagoj vatri kuhati 5-6 min. U drugom loncu skuhati tjesteninu “al dente” u posoljenoj vodi. U tavi otopiti maslac, te dodajte ocijeđenu tjesteninu i promiješajte. Potom dodajte umak s gljivama, dobro sve skupa promiješati da se sljubi, i na kraju pospite nasjeckani peršin.
Dobar tek želi Vam Fridrih d.o.o.!
Napomena
Sastojci za: 4 osobe, Vrijeme pripreme: 40 min, Zahtjevnost: lagano
Kontakt
Fridrih d.o.o.
Budenečki put 2
10361 Sesvetski Kraljevec
URED I PROIZVODNJA:
Franjčevićeva bb, Dumovec
10361 Sesvetski Kraljevec
Telefon: 01/204-61-99
Email: info at fridrih dot hr
Žrn: 2402006-1100012071 Erstebank
OIB: 02186824032
MB/MBG: 03493776