Tjestenina sa gljivama u umaku od vrhnja

 <li>tjestenina (po  izboru) </li><li> 500g šampinjona </li><li> 1.5 dl slatkog vrhnja</li><li> 3 žlice kiselog vrhnja</li><li> maslac</li><li> peršin</li><li> malo češnjaka</li><li> sol</li><li>  papar </li>
  • Sastojci

  • tjestenina (po izboru)
  • 500g šampinjona
  • 1.5 dl slatkog vrhnja
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • maslac
  • peršin
  • malo češnjaka
  • sol
  • papar

Priprema

Očistite i narežite gljive na veće komade.

U lončiću pomiješajte slatko i kiselo vrhnje. Kratko zakuhajte, te dodajte sitno nasjeckani češnjak. Umak začinite solju i paprom te dodajte gljive. Na blagoj vatri kuhati 5-6 min.  U drugom loncu skuhati tjesteninu “al dente” u posoljenoj vodi. U tavi otopiti maslac, te dodajte ocijeđenu tjesteninu i promiješajte. Potom dodajte umak s gljivama, dobro sve skupa promiješati da se sljubi, i na kraju pospite nasjeckani peršin.

Dobar tek želi Vam Fridrih d.o.o.!

Napomena

Sastojci za: 4 osobe, Vrijeme pripreme: 40 min, Zahtjevnost: lagano

Kontakt

Fridrih d.o.o.

Budenečki put 2
10361 Sesvetski Kraljevec

URED I PROIZVODNJA:
Franjčevićeva bb, Dumovec
10361 Sesvetski Kraljevec

Telefon: 01/204-61-99
Email: info at fridrih dot hr

Žrn: 2402006-1100012071 Erstebank
OIB: 02186824032
MB/MBG: 03493776

Superbrands Logo