Rižoto s gljivama i rikulom
-
Sastojci
- 500 g miješanih gljiva (šampinjoni bukovače shitake)
- 1 veći luk
- maslinovo ulje
- 250 g riže za rižoto (npr. arborio)
- 1 žličica kurkume
- oko 750 ml temeljca (povrtnog junećeg ili jednostavno iz kocke za juhu ako nemate domaći)
- 90 g rikule
- naribana korica od pola limuna
- nasjeckani peršin
- obilno svježe naribanog parmezana (Parmiggano Reggiano)
Priprema
1. Luk oljuštite i nasjeckajte sitno. Dinstati ga na žlici maslinovog ulja 15-tak minuta, dok ne postane staklast i polako se počne "raspadati". Za to vrijeme očistite gljive (ne ih prati nego obrisati vlažnom krpicom) i narežite ih na ploške.
2. Dinstanom luku dodati kurkumu i rižu te proprijati. Zalijte s pola vrućeg temeljca. Na laganoj vatri, povremeno miješajući i dolijevaći malo po malo ostatak temeljca, rižu kuhati 20-tak minuta.
3. Operte rikulu i narežite na veće komade.
U drugoj tavi, na žlici maslinovog ulja, prodinstajte gljive, tako da im se stvori zlatna korica. Posolite ih i popaprite te im dodajte rikulu i još malo prodinstajte.
Rižu kad je skoro pri kraju začiniti s malo vegete, soli i papra, dodati joj naribanu limunovu koricu i sjeckani peršin, još malo promiješati pa dodati gljive s rikulom. Dobro izmiješati i odmah poslužiti s obiljem naribanog parmezana. Dobar tek :)
Napomena
Sastojci za: 3 osobe
Vrijeme pripreme: 60 min
Zahtjevnost: lagano
Autor: Bumblebee88
Izvor: www.coolinarika.com
Kontakt
Fridrih d.o.o.
Budenečki put 2
10361 Sesvetski Kraljevec
URED I PROIZVODNJA:
Franjčevićeva bb, Dumovec
10361 Sesvetski Kraljevec
Telefon: 01/204-61-99
Email: info at fridrih dot hr
Žrn: 2402006-1100012071 Erstebank
OIB: 02186824032
MB/MBG: 03493776