Pureća prsa u umaku od šampinjona

 <li>50 ml maslinovog ulja</li><li> 1 glavica luka</li><li> 100 g šampinjona</li><li> soli po želji</li><li> 300 g purećeg filea</li><li> 1 dl vode</li><li> papra po želji</li><li> bijelog vina po želji</li><li> 2 dl vrhnja za kuhanje</li><li> 4 žlice peršina
</li>
  • Sastojci

  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 100 g šampinjona
  • soli po želji
  • 300 g purećeg filea
  • 1 dl vode
  • papra po želji
  • bijelog vina po želji
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 4 žlice peršina

Priprema

  • Na zagrijanom maslinovom ulju kratko popržite sitno sjeckani luk.
  • Dodajte šampinjone narezane na listiće i pirjajte ih dok ne puste vodu.
  • Posolite, promiješajte i kada voda malo ispari dodajte pureći file narezan na komade.
  • Kada meso poprimi zlatno žutu boju, ulijte vodu, dodajte soli i papra.
  • Ako želite slobodno dodate malo bijelog vina.
  • Nakon par minuta ulijte vrhnje za kuhanje, promiješajte i nakon par minuta kuhanja, kada dobijete željenu gustoću, dodajte sitno kosani peršin.
  • Nakon što ste promiješali jelo servirajte uz kuhanu rižu, njoke ili po želji.
  • Dobar tek :)

    *U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada.

    Za video recept kliknite na: http://kuhari.com/recepti/pureca-prsa-u-umaku-od-sampinjona/

    Izvor: www.kuhari.com - mjesto gdje se gurmani druže!

     

    Napomena

    Vrijeme pripreme: 20 min
    Sastojci za: 2 osobe
    Zahtjevnost: lagano

    Kontakt

    Fridrih d.o.o.

    Budenečki put 2
    10361 Sesvetski Kraljevec

    URED I PROIZVODNJA:
    Franjčevićeva bb, Dumovec
    10361 Sesvetski Kraljevec

    Telefon: 01/204-77-80
    Fax: 01/204-61-99
    Email: info at fridrih dot hr

    Žrn: 2402006-1100012071 Erstebank
    OIB: 02186824032
    MB/MBG: 03493776

    Superbrands Logo