Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pečnice
-
Sastojci
- 8 kom Portabella
- 4 kriške kruha
- 1 limun
- 1 režanj češnjaka
- 150g kajmaka
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 100 g pečene slanine
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i svježe mljeveni papar
Priprema
Kriškama kruha odstranimo koru te sredinu narežemo na kockice, sok od limuna iscijedimo, a slaninu nasjeckamo.U zdjelu ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja i sok od limuna, dodamo sjeckanu slaninu i peršin, protisnemo ćešnjak, dodamo kockice kruha, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke.
Klobuke šampinjone, donjom stranom okrenutom prema gore, premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, posolimo ih i pokapamo s malo maslinovog ulja te nadjenemo mješavinom kruha i slanine.
Zatim preko svakog nadjeva stavimo po žlicu kajmaka i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220 °C, 10-15 minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
Napomena
i to je to!
Dobar tek!
Kontakt
Fridrih d.o.o.
Budenečki put 2
10361 Sesvetski Kraljevec
URED I PROIZVODNJA:
Franjčevićeva bb, Dumovec
10361 Sesvetski Kraljevec
Telefon: 01/204-61-99
Email: info at fridrih dot hr
Žrn: 2402006-1100012071 Erstebank
OIB: 02186824032
MB/MBG: 03493776