Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pečnice

  • Sastojci

  • 8 kom Portabella
  • 4 kriške kruha
  • 1 limun
  • 1 režanj češnjaka
  • 150g kajmaka
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 100 g pečene slanine
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Priprema

Kriškama kruha odstranimo koru te sredinu narežemo na kockice, sok od limuna iscijedimo, a slaninu nasjeckamo.

U zdjelu ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja i sok od limuna, dodamo sjeckanu slaninu i peršin, protisnemo ćešnjak, dodamo kockice kruha, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke.

Klobuke šampinjone, donjom stranom okrenutom prema gore, premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, posolimo ih i pokapamo s malo maslinovog ulja te nadjenemo mješavinom kruha i slanine.

Zatim preko svakog nadjeva stavimo po žlicu kajmaka i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220 °C, 10-15 minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.    

Napomena

i to je to!
Dobar tek!

Kontakt

Fridrih d.o.o.

Budenečki put 2
10361 Sesvetski Kraljevec

URED I PROIZVODNJA:
Franjčevićeva bb, Dumovec
10361 Sesvetski Kraljevec

Telefon: 01/204-77-80
Fax: 01/204-61-99
Email: info at fridrih dot hr

Žrn: 2402006-1100012071 Erstebank
OIB: 02186824032
MB/MBG: 03493776

Superbrands LogoHACCP LogoISO-9001 Logo