Janjeći kotleti na raguu od gljiva

-
Sastojci
- 1 kg janjećih kotleta
- 0.8 dl ulja
- sol
- papar
- 0.5 dl maslinovog ulja
- 50 dag čičoka
- 5 dag maslaca
- 30 dag Fridrih bijelih šampinjona
- 20 dag Fridrih shiitake gljiva
- 40
- dag prokulica
- ulje od tartufa
- parmezan
Priprema
1. Očišćene čičoke narežite na ploške i pirjajte na ulju 3 - 4 minute ili dok ne postanu zlatno žute boje i mekane.2. Dodajte maslac i kad se otopi dodajte gljive i pirjajte 1 - 2 minute ili dok gljive ne postanu mekane. Tada dodajte kuhane prokulice prerezane na pola i ulje od tartufa. Još kratko pirjajte i začinite po potrebi.
3. Prije serviranja sve pospite listićima parmezana.
Napomena
Recept je za 4 osobe, za svečane prigode. Vrijeme pripreme cca. 30 min.
Recept: MIROSLAV DOLOVČAK, chef hotela Aristos Zagreb Buzin, zlatni kuhar 2006. Godine
Kontakt
Fridrih d.o.o.
Budenečki put 2
10361 Sesvetski Kraljevec
URED I PROIZVODNJA:
Franjčevićeva bb, Dumovec
10361 Sesvetski Kraljevec
Telefon: 01/204-61-99
Email: info at fridrih dot hr
Žrn: 2402006-1100012071 Erstebank
OIB: 02186824032
MB/MBG: 03493776