Gusta juha od gljiva u kruhu
-
Sastojci
- Za zdjelice od kruha:
- 1 kg brašna
- 20 g soli
- 20 g kvasca
- 500 ml vode
- Za juhu:
- 100 ml ulja
- 300 g slanine
- 500 g poriluka
- 350 g šampinjona
- 350 g bukovača
- 350 g vrganja
- 100 g brašna
- 20 g paprike u prahu
- sol
- papar
- 1 žlica Vegete
- Za posluživanje:
- 200 ml kiselog vrhnja
- 200 ml bijelog vina
Priprema
- Za zdjelice od kruha umijesimo kruh s mlakom vodom.
- Ostavimo da se tijesto odmori te podijelimo u 5 kuglica, te opet ostavimo da odmori i naraste.
- Stavimo u zagrijanu pećnicu da se peče.
- Za pripremu juhe na zagrijanu masnoću dodamo slaninu rezanu na rezance te popržimo.
- Na to dodamo poriluk, malo propirjamo, te dodajemo gljive rezane na ploške: pustimo da gljive puste svoju tekućinu i da ona ishlapi, te im dodamo brašno.
- Malo popržimo, zatim dodamo papriku pa zalijemo temeljcem i bijelim vinom.
- Posolimo, popaprimo i dodamo Vegetu. Pustimo da kuha još 10 minuta.
- Kiselo vrhnje razradimo s bijelim vinom i na kraju umutimo u juhu.
Napomena
Posluživanje
Juhu poslužimo u kruhu, kojemu smo izdubili sredinu.
Sastojci za: 5 osoba
Autor: sbeluzic
Izvor: www.coolinarika.com
Kontakt
Fridrih d.o.o.
Budenečki put 2
10361 Sesvetski Kraljevec
URED I PROIZVODNJA:
Franjčevićeva bb, Dumovec
10361 Sesvetski Kraljevec
Telefon: 01/204-61-99
Email: info at fridrih dot hr
Žrn: 2402006-1100012071 Erstebank
OIB: 02186824032
MB/MBG: 03493776