Domaći rezanci sa smeđim šampinjonima

 <li>30 dag domaćih širokih razanaca</li><li> 0.5 dl maslinovog ulja</li><li> 20 dag luka</li><li> 20 dag rajčica</li><li> 40 dag smeđih šampinjona</li><li> 20 dag špinata</li><li> 2 režnja češnjaka</li><li> 1.2 dl vode</li><li> 1.5 dl vrhnja za kuhanje</li><li> 2 žlice balzamskog octa</li><li> origano</li><li> peršinov list</li><li> sol</li><li> crni papar</li><li> paprika suha drobljena	
</li>
  • Sastojci

  • 30 dag domaćih širokih razanaca
  • 0.5 dl maslinovog ulja
  • 20 dag luka
  • 20 dag rajčica
  • 40 dag smeđih šampinjona
  • 20 dag špinata
  • 2 režnja češnjaka
  • 1.2 dl vode
  • 1.5 dl vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice balzamskog octa
  • origano
  • peršinov list
  • sol
  • crni papar
  • paprika suha drobljena

Priprema

1. Zagrijte ulje u tavici pa dodajte luk narezan na ploške. Pustite da uvene, posolite i dodajte šampinjone narezane na ploške. Pržite 2 do 3 minute na srednjoj vatri, te dodajte nasjeckani češnjak.

 

2. Dodajte vodu i poklopljeno kuhajte 10 minuta, povremeno miješajući. Dodajte vrhnje, prepolovljene mini rajčice, blanširane listove špinata i promiješajte da se svi sastojci povežu.

 

3. Dodajte balzamski ocat, origano, sol, papar i papriku. Pirjajte još 1 – 2 minute ili do željene gustoće. Probajte okus i prema potrebi još začinite te umak servirajte preliven preko skuhane domaće tjestenine.

Napomena

Sastojci za: 4 osobe
Zahtjevnost: lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Recept: MIROSLAV DOLOVČAK, chef hotela Aristos Zagreb Buzin, zlatni kuhar 2006. godine
Izvor: Jutarnji list

Kontakt

Fridrih d.o.o.

Budenečki put 2
10361 Sesvetski Kraljevec

URED I PROIZVODNJA:
Franjčevićeva bb, Dumovec
10361 Sesvetski Kraljevec

Telefon: 01/204-61-99
Email: info at fridrih dot hr

Žrn: 2402006-1100012071 Erstebank
OIB: 02186824032
MB/MBG: 03493776

Superbrands Logo