Domaći rezanci sa smeđim šampinjonima

-
Sastojci
- 30 dag domaćih širokih razanaca
- 0.5 dl maslinovog ulja
- 20 dag luka
- 20 dag rajčica
- 40 dag smeđih šampinjona
- 20 dag špinata
- 2 režnja češnjaka
- 1.2 dl vode
- 1.5 dl vrhnja za kuhanje
- 2 žlice balzamskog octa
- origano
- peršinov list
- sol
- crni papar
- paprika suha drobljena
Priprema
1. Zagrijte ulje u tavici pa dodajte luk narezan na ploške.
Pustite da uvene, posolite i dodajte šampinjone narezane na ploške. Pržite 2 do
3 minute na srednjoj vatri, te dodajte nasjeckani češnjak.
2. Dodajte vodu i poklopljeno kuhajte 10 minuta, povremeno
miješajući. Dodajte vrhnje, prepolovljene mini rajčice, blanširane listove
špinata i promiješajte da se svi sastojci povežu.
3. Dodajte balzamski ocat, origano, sol, papar i papriku.
Pirjajte još 1 – 2 minute ili do željene gustoće. Probajte okus i prema potrebi
još začinite te umak servirajte preliven preko skuhane domaće tjestenine.
Napomena
Sastojci za: 4 osobe
Zahtjevnost: lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Recept: MIROSLAV DOLOVČAK, chef hotela Aristos Zagreb Buzin, zlatni kuhar 2006. godine
Izvor: Jutarnji list
Kontakt
Fridrih d.o.o.
Budenečki put 2
10361 Sesvetski Kraljevec
URED I PROIZVODNJA:
Franjčevićeva bb, Dumovec
10361 Sesvetski Kraljevec
Telefon: 01/204-61-99
Email: info at fridrih dot hr
Žrn: 2402006-1100012071 Erstebank
OIB: 02186824032
MB/MBG: 03493776