Opis:

Dojmljiv veličinom i izgledom, Portabella (Agaricus Bisporus) je ustvari veliki smeđi šampinjon.
Dobiva se dužim uzgojnim ciklusom koji rezultira jedinstvenom aromom bogatog okusa, koja blago podsjeća na meso.

Okus:

Šampinjon najizraženije šumske arome, bogatog mesnatog okusa

Preporuka za pripremu:

•  idealan za ROŠTILJ (posolite i popaprite klobuk te stavite na roštilj s klobukom okrenutim gore, a kad šampinjon potamni i napuni se tekućinom, spreman je za jelo)
• odličan za PUNJENJE  raznim nadjevima (pr. nadjeva - nasjeckati šunku, sir i povezati s vrhnjem, začiniti te nadjevom napuniti klobuk, peći oko pola sata na 200°C)
• peći na naglo cijele ili narezane na deblje kriške
• alternativa za meso u vegetarijanskoj prehrani
• također i za pohanje

Čuvanje:

U hladnjacima na temperaturi od 2°C do 7°C po mogućnosti u originalnom pakiranju ili u papirnatoj vrećici.